Família Torres utilitza la impressió 3D per testejar nous dissenys d’ampolles

Familia Torres,  celler familiar fundat el 1870 al Penedès (Barcelona), ha sabut unir tradició i avantguarda amb la incorporació de la impressió 3D al seu departament de Manteniment i Operacions del seu celler de Pacs del Penedès. L’empresa es va interessar per la tecnologia 3D per millorar el disseny de les ampolles el 2019 i, des de llavors, ho ha aconseguit gràcies a ‘l Epsilon W50 de BCN3D.

Família Torres utilitza la impressió 3D per testejar nous dissenys d’ampolles

Sector

Alimentació i begudes

Aplicació

Equip usat

Anterior
Siguiente

REPTE

Imprimir parts de maquinària de forma autònoma

Família Torres va introduir la impressió 3D al seu negoci centenari el 2019. El seu objectiu era imprimir parts de maquinària de forma autònoma, reduint la seva dependència de tercers.

Aquesta gran empresa familiar de vocació exportadora coneix la importància de produir “in house”, per la qual cosa la fabricació additiva se li va plantejar com una opció adequada per fer el pas a les seves pròpies instal·lacions.

Respectant la terra i les tradicions, Família Torres aposta per la innovació en àmbits com l’ecologia i l’R+D+i.

La impressió 3D és clau en aquests dos aspectes, ja que és una peça clau en el desenvolupament de producte de cada cop més empreses al voltant del globus, i permet optimitzar la producció en utilitzar únicament els recursos que necessita per obtenir les peces.

 

«La impressió 3D afavoreix el creixement professional dels tècnics de mantenimient i fer nous dissenys d’elements enginyers»

Carles Adell, Cap de Manteniment del departament de Manteniment y Operacions de Familia Torres

SOLUCIÓ

La impressora 3D professional Epsilon W50 de BCN3D

El departament de Manteniment i Operacions de Família Torres es va deixar aconsellar per Sicnova, experts en tecnologia 3D industrial amb seu a Barcelona, ​​per sumar una impressora 3D a les eines de treball.

En aquest cas, se’ls va recomanar una màquina igualment catalana, el model Epsilon W50 de l’empresa BCN3D.

L’Epsilon W50 és una potent impressora 3D professional dissenyada per fabricar peces sòlides amb tota mena de materials industrials. El bon aïllament de la càmera va ser un factor decisiu per a l’adquisició d’aquesta tecnologia per part de Familia Torres, ja que permet imprimir els materials tècnics més complicats amb totes les garanties. Alguns dels filaments més utilitzats per l’empresa són l’ABS i el TPU, flexible, però també fan servir PLA per a dissenys més bàsics.

Anterior
Siguiente

RESULTAT

Peces funcionals amb qualitat i precisió sense sortir del celler

Gràcies a la inclusió d’aquesta impressora 3D al celler, Familia Torres ha aconseguit reduir costos amb la producció de recanvis que ja no necessita demanar a proveïdors. 

A més, crea nous dissenys i evolutius de màquines i fabrica ampolles de mostra que els serveixen per fer proves en el procés d’embotellament i anticipar-se a possibles complicacions.

L’ús de prototips 3D permet representar productes finals amb una gran precisió, cosa que possibilita observar com es comporten en línies de producció i millorar-los per reduir aspectes com el seu pes. Així, empreses com Familia Torres poden validar les seves idees i projectes sense grans desemborsaments i corregir possibles errors abans del desenvolupament definitiu. Fer menys proves es tradueix a llançar els productes abans al mercat i, en definitiva, a un avantatge competitiu.

Vols veure més experiències a Alimentació i begudes?

Sicnova ha preparat aquesta guia

Valoració final

Carles Adell, cap de Manteniment del departament de Manteniment i Operacions de Família Torres, valora molt positivament l’experiència amb la impressió 3D al si del celler. «Afavoreix el creixement professional dels tècnics de manteniment i fer nous dissenys d’elements enginyerils», explica alhora que indica que la tecnologia 3D es quedarà durant molts anys al celler de Pacs de Penedès.